نوشته شده توسط : هیئت والیبال شهرستان بانه

تکنیک پنجه رامی توان دقیقترین ومهمترین تکنیک والیبال محسوب نمود . اگربازیکنی این تکنیک رابه خوبی فراگیرد درفاکتورهایی مانند تعیین مسیر توپ , سرعت توپ , محل فرود توپ , هدف گیری دقیق و....بسیارموفق خواهد بود.

شاید به نظر برسد فقط افرادی که درزمین نقش پاسوری رابه عهده دارند می بایست دراین تکنیک مهارت بالایی داشته باشند.ولی فراگیری درست ومهارت دراین تکنیک به بازیکنان حمله ای وحتی لیبروها کمک بسیار شایان توجهی می نماید.

 

البته یاد آوری این نکته ضروریست که مهارت دراین تکنیک دیرترازمهارت دردیگر تکنیک های والیبال حاصل میشود وبه حوصله ی بیشتری هم نیاز دارد.

درآموزش پنجه سه محور اصلی مورد بحث قرارمیگیرد:
1- وضعیت عمومی بدن
2- وضعیت دستها (قبل -هنگام وپس ازضربه به توپ)
3- مراحل دریافت وارسال توپ

 

1-وضعیت عمومی بدن:
در گارد پنجه
1-1 –پاها به اندازه عرض شانه ها (نه بیشتر) ازهم فاصله می گیرند .
2-1- باسن کمی به سمت عقب متمایل می شود
3-1- دستها نیز بالاترازسطح شکم قرارمی گیرند
2- وضعیت دستها:
انگشتان دستها بایستی کاملا بازبوده وحالتی کروی به خود بگیرند (دقیقا به اندازه وقالب توپ)
انگشتان شست که باکنارهم قرارگرفتن یک خط رامیسازند بایستی موازی ابروها ودرفاصله مناسب از سر وصورت قراربگیرند . انگشتان نشانه هم درکنارهم قرارگرفته وبا انگشتان شست یک مثلث راتشکیل میدهند

حالت دست ها در هنگام اجرای پنجه

 تشکیل مثلث فرضی بین انگشتان شست و سبابه دو دست


تشکیل مثلث فرضی بین دو آرنج و پنجه های دست


نمای پشتی از حالت دست ها

 

نکته مهم :
برای اینکه بدانیم وضعیت دستها ازلحاظ فاصله نسبت به سردرحالت مناسب قراردارد یا نه می توان اینگونه امتحان کرد که :
دقیقا قبل ازعمل ضربه به توپ , دستها راازهم دورکنید تاتوپ ازدرون مثلث پنجه عبورکند وهمزمان بااین عمل, سر, هیچگونه حرکتی نداشته باشد .اگرتوپ درست به محلی که فوتبالیستها تکنیک هدزدن راانجام میدهند برخوردکرد یعنی فاصله دستها درست قرارگرفته است .
البته پس ازکسب مهارت سطح تماس انگشتان باتوپ کاسته میشود وانگشتان کوچک دیگر هنگام ضربه باتوپ تماس نخواهند داشت.

۳- دریافت وارسال:

مرحله دریافت وارسال درمدت زمان بسیارکوتاهی انجام میشوند بگونه ای که شاید نتوان مرزی بین آنها درعمل قائل شد اما برای آموزش میتوان آنهارابصورت مجزا توضیح داد.

مرحله دریافت:

پس ازرسیدن به محل مناسب (زیر وپشت توپ) بااستفاده ازگامهای درست واتخاذ گاردمناسب , برای تکنیک پنجه آماده میشویم . دراین حالت دستها کاملا به سمت توپ کشیده شده وحالت کروی خودرادارند (آرنجها کاملا کشیده شده اند) . بدون آنکه تماسی بین دستها باتوپ وجود داشته باشد , دستها به اسقبال توپ میروند وتوپ راتانزدیک شدن به سر همراهی میکنند . دراین حالت توپ به نزدیکترین فاصله بادستها وسررسیده وحالت کروی دستها دقیقا توپ رااحاطه کرده اند

مرحله ارسال:

هنگامی که توپ درمناسبترین مکان ازنظر فاصله باسرقرارگرفت وبدن نیز درحال تعادل وثبات مناسب بود عمل ضربه زدن به توپ انجام میشود (زمان ضربه )ودستها دوباره توپ ارسالی به سمت هدف رادنبال می کند تا کشیدگی کامل دستها (البته درپاسهای کوتاه فقط مچ دست نیرورابه توپ وارد میکند ونیازی به بازشدن مابقی مفاصل دست نیست)

عملکرد مفاصل درپاس پنجه :

1- درپاس های کوتاه تقریبا تا1 متر ارتفاع بالاترازتور(پاس روی سر- پاس جلو وپشت) مفاصل انگشتان ومچ دست به توپ نیروواردمیکنند .
2- درپاسهای متوسط تقریبا از1متر تا 4متر ارتفاع ونزدیک به دوسر تور(نزدیک به آنتن ها ) علاوه برانگشتان ومفصل مچ دست , مفصل آرنج وکتف نیز به توپ نیرومیدهند
3- درپاس های بلند باارتفاع وفاصله بیش از4متر ازتمام مفاصل انگشتان – مچ دست – آرنج – بازو- کمر –زانوها ومچ پاها استفاده میشود (مثلا دراجرای پاس بلند ازمحل قطرهای زمین والیبال)

مراحل اجرای پاس پنجه (تصویری)


حالت دستها در هنگام اجرای فن پنجه
پنجه نشسته بیشتر برای پاسورهای هر تیم کاربرد دارد که وظیفه شان ارسال توپ برای شروع یک حمله موفق است. قابل ذکر است که بهترین پاسها هم از طریق فن پنجه در اختیار مهاجمان تیم ها قرار میگیرد.

 

حالت بدن و دستها بعد از ارسال توپ
دستها هم زمان به توپ ضربه زده و ادامه حرکت دستها به سمت جایی است که قرار است توپ ارسال شود. حالت غلط و درست در این عکس به تصویر کشیده شده است.


 

 



:: موضوعات مرتبط: آموزش تکنیک پنجه , ,
:: بازدید از این مطلب : 647
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : 17 / 4 / 1394 | نظرات ()
نوشته شده توسط : هیئت والیبال شهرستان بانه

 

آموزش تکنیک آبشار (اسپک)


این تکنیک همواره مورد توجه فراگیران، بازیکنان و علاقمندان به این ورزش است. اصولاً بازیکنان در هنگام بازى از اجراء صحیح و موفقیت‌آمیز این تکنیک لذت بیشترى مى‌برند. شاید دلیل عمدهٔ چنین احساسی، خارج شدن توپ از جریان بازى باشد، که در اثر این فن غالباً به وقوع مى‌پیوندد. مشابه این مهارت در بازى بسکتبال و فوتبال و... نیز وجود دارد و آن هنگامى است که توپ وارد سبد و دروازه مى‌شود، در این لحظه است که هیجان تماشاگران به اوج خود مى‌رسد. از این صحنه‌هاى شورانگیز در رقابت‌هاى والیبال فراوان مشاهده مى‌شود. خصوصاً در شرایط حساس که اجراء مثبت این فن، نقش تعیین کننده دارد.

نکتهٔ مهم دیگر، پوشش دفاعى در مقابل چنین حمله‌اى است. در واقع مى‌توان گفت که فن آبشار و دفاع روى تور، لازم و ملزوم یکدیگر هستند و براى ارزشیابى هر یک از این فنون، وجود دیگرى الزامى است. هر جا آبشارى به‌ اجراء گذشته مى‌شود، در مقابل آن یک سدّ دفاعى به‌وجود مى‌آید و برعکس. بنابراین موقعى مى‌توان توانائى و مهارت فراگیران را در اجراء این فنون به محک آزمایش سپرد که هر دو تکنیک در مقابل یکدیگر به نمایش گذاشته شوند.

تکنیک آبشار روى پاس‌هاى بلند به لحاظ داشتن زمان بیشتر موجب افزایش کنترل و نهایتاً هماهنگى لازم در اهرم‌هاى فراگیران مى‌شود. بنابراین لازم است در آموزش مقدماتى در این فن، از اجراء آبشار روى پاس‌هاى کوتاه که به سرعت و عکس‌العمل بیشترى نیاز مى‌باشد خوددارى شود.

مراحل تکنیک:

حرکت

حرکت یا جابه‌جائى یکى از موارد عمده در والیبال است. در انجام فن آبشار براى اینکه فراگیر بتواند به توپ ضربه وارد کند، باید به سمت توپ ارسال شده (پاس) حرکت کند. در این حالت تنظیم گام‌ها در ایجاد هماهنگى بین فراگیر و توپ نقش اساسى دارد. لذا در آموزش مقدماتى لازم است فراگیران حرکت سه گام را تجربه کنند و در انجام صحیح آن کوشش نمایند. مى‌توان مبدأ حرکت را از پشت خط یک‌سوم (فاصله سه مترى از تور) به سمت تور در نظر گرفت.

حال از فراگیران انتظار مى‌رود تا هنگام حرکت به این موارد توجه کنند:

* در هنگام حرکت به سمت تور فاصله گام‌ها رفته رفته زیادتر مى‌شود.
* آخرین گام به‌صورت جفت انجام مى‌شود و پاها در این وضعیت به اندازهٔ عرض شانه‌ها از یکدیگر در حالت موازى فاصله دارند.
* در آخرین گام که به‌صورت جفت انجام مى‌شود پاها از ناحیه مفصل زانو خمیدگى بیشترى پیدا مى‌کنند تا فراگیر بتواند پرش (عمودی) قابل توجهى را انجام دهد (تصویر زیر). 

سه گام و بال زدن :

پرش:

فراگیران براى اینکه بتوانند پس از انجام آخرین گام پرش (عمودی) موفقى داشته باشند، از حرکت دست‌ها به‌طرف جلو و خم کردن زانوها کمک مى‌گیرند. وضعیت بدن در هنگام پرش در تصویر زیر نشان داده شده است. 

حرکت دستها هنگام اجرای اسپک :

دستها در هنگام ضربه (بعد از بال زدن و پرش) از پشت به سمت جلو کشیده شده و در نقطه اوج به توپ ضربه وارد می شود. همواره در هنگام ضربه توپ باید در جلوی بدن و در دید باشد. پشت سر یا بالای سر بودن توپ، تعادل در ضربه زننده را بر هم زده و عملکرد مناسب در اجرای اسپک را از بازیکن می گیرد.

از این‌رو این موارد را مى‌توان در تصویر مذکور مشاهده کرد:

* بدن فراگیر در هوا نسبت به تور حالت قوس (محدب) دارد.
* دست ضربه (دستى که توپ را لمس مى‌کند) براى کسب نیروى بیشتر به سمت عقب کشیده مى‌شود.
* دست غیرضربه براى حفظ تعادل فراگیر در بالا قرار داده مى‌شود و... . 

ضربه به توپ

در هنگام زدن ضربه (آبشار) لازم است به این نکات توجه شود: (تصویر زیر) 

* در لحظه ضربه زدن به توپ باید دست کاملاً کشیده باشد و ضربه روى سر توپ فرود آید.
* زدن ضربه با تمام دست (مچ، کف و انگشتان) که در حالت طبیعى قرار دارد انجام شود.
* وضعیت بدن از حالت قوس (محدب) به قوس (مقعر) نسبت به تور تغییر شکل دهد.
* دست ضربه پس از اجراء فن باید ادامه حرکت داشته باشد. 

فرود به زمین

در هنگام فرود به زمین لازم است به این نکات توجه شود:

* فاصله‌ پاها نسبت به هم تقریباً به اندازهٔ فاصله‌اى باشد که در هنگام جهش ایجاد شده است.
* هنگام فرود ابتدا پنجه‌ها، سپس کف پا و در پایان پاشنه‌ها با زمین تماس پیدا مى‌کنند.
* فرود فراگیر باید حتى‌المقدور در جهت تور باشد تا حرکات بازیکنان مقابل همواره در مسیر دید او باشد.
* حال فراگیران مى‌توانند با توجه به هر یک از مراحل تکنیک آبشار براى فراگیرى بهتر، کلیه مراحل این فن را به‌صورت ترکیب شده در تصاویر زیر مشاهده نمایند. 

آبشار:

آبشار پر تحرک ترین و مهیج ترین قسمت مهارتهای والیبال است. تکنیک زدن ابشار بسیار مهم است. باید طوری به تور نزدیک شوید که بتواند در حد امکان به بالاترین ارتفاع بپرید. بنابراین باید اندازه کافی با تور فاصله داشته باشید.

 

 

 

نزدیک شدن به تور حداقل از فاصله 3 متری ان اغاز می شود و معمولا با سه گام انجام می گیرد. اغاز پرش با هر دو پا انجام می شود.
 مرحله اول ابشار گام هاست تا با توپ هماهنگ شود.

 

 

 



 

مرحله دوم لحظه ای است که پرش انجام می شود و مرحله سوم اوردن پای عقب کنار پای جلو می باشد.
 در مرحله اخر با تماس پاشنه یا با زمین و باز شدن پشت به عقب انجام می گیرد. هر دو دست با قدرت به طرف جلو و بالا حرکت می کند حداگثر ارتفاع و تعادل را برای ابشار زدن مهیا کند. شما بدون اینکه زیاد به جلو بروید و به بالا ترین ارتفاع ممکن بپرید.
 دست چپ برای تعادل (اگر راست دستید) استفاده می شود و دست راست به طرف بالا رفته و از ارنج خم می شود تا بیشترین فاصله ممکن را با توپ داشته باشد.
توپ در بیشترین ارتفاع قابل دسترسی با دست باز زده می شود.سعی کنید مچ دستتان ریلکس باشد.
دست شل نباشد و انگشتان محکم بوده ولی سفت نباشد حرکت دست باید سریع و تهاجمی باشد. بعداز همه اینها شما باید سعی کنید ضربه ای بزنید که تیم مقابل قادر به برگرداندن ان به زمین شما نباشد. بعد از زدن توپ دست به حرکت خود ادامه می دهد تا عمل ضربه زدن کامل شود. بعد از زدن توپ با تور تماس پیدا نکنید و مواظب باشید پایتان وارد زمین تیم مقابل نشود.
وضیعت مناسب برای شروع حرکت معمولا 3 یا 4 متری تور و اغاز ان از کنار خط طولی می باشد. حرکت و سرعت گامها بستگی به نوع پاس (از نظر ارتفاع و سرعت) دارد.
نکات مهم :
زدن اسپک از پشت خط یک سوم حتما باید پرش افقی خوبی هم داشته باشید.
زدن ابشار های سرعتی (کوتاه یا بریده) محل پرش و فرود باید یکی باشند.
اگر با یک دفاع در روی تور مواجه هستید سعی کنید ابشار خود را با قدرت و در فاصله 6 یا 7 متری زمین مقابل وارد کنید.
اگر با دو دفاع منسجم مواجه هستید سعی کنید فاصله 12 یا 13 متری زمین مقابل را هدف بگیرید و با قدرت ابشار خود را به دست مدافعان بزنید. در این حالت می توانید توپ را به دست های کناری مدافعان بزنید یا توپ را با ارامی به محلی از زمین تیم حریف که بازیکنی در ان قرار ندارد وارد کنید. اگر روشهای فوق را متناوبا انجام دهید باعث سر در گمی مدافعان روی تور و داخل زمین حریف می شوید.

 

 

 

 



:: موضوعات مرتبط: آموزش اسپک , ,
:: بازدید از این مطلب : 1263
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : 17 / 4 / 1394 | نظرات ()
نوشته شده توسط : هیئت والیبال شهرستان بانه

مسابقات والیبال نوجوانان قهرمانی استان کردستان از تاریخ 26 لغایت 28 فروردین ماه 94 با شرکت 9 تیم به میزبانی شهرستان قروه برگزار گردید.

در این مسابقات که با هدف انتخاب تیم استان جهت حضور در مسابقات قهرمانی کشور برگزار گردید تیم های ،سنندج،سریش آباد،بیجار،بانه ،سروآباد،دیواندره ،حسن آباد یاسو کند،دلبران و تیم میزبان یعنی قروه حضور داشتند.

این دوره از مسابقات به جهت اقدامات صورت گرفته در طی چند سال اخیر در بحث استعدادیابی  نونهالان و نوجوانان و فعالیت  آکادمی ها در جهت پرورش این استعداد ها ، از استقبال بیشتری برخوردار بود و به نسبت سال های گذشته تیم های بیشتری شرکت کرده بودند .

در قرعه کشی این مسابقات ابتدا تیم ها در سه گروه قرار گرفتند.که  پس از انجام مرحله گروهی تیم های سنندج، سریش آباد، بیجار و بانه به جمع  4 تیم برتر صعود کردند.که در ادامه تیم های سنندج و سریش آباد با غلبه بر بیجار و بانه به دیدار پایانی راه پیدا کردند وتیم های بیجار و بانه حریف هم در دیدار رده بندی شدند.

در روز پایانی مسابقات ابتدا در دیدار رده بندی تیم بیجار موفق شد با شکست تیم بانه بر سکوی سوم بایستد و در دیدار فینال این دوره از مسابقات نیز تیم خوب سنندج به مربیگری هیوا امدادی توانست  2بر صفر تیم سریش آباد به مربیگری رضا مومنی را شکست داده و مقام قهرمانی را از آن خود کند.

در اختتامیه مسابقات که با حضور جناب آقای دکتر حیدری ریاست محترم هیات والیبال استان برگزار گردید به تیم های برتر کاپ قهرمانی و به تیم بانه کاپ اخلاق اهداء گردید.



:: بازدید از این مطلب : 269
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : 16 / 4 / 1394 | نظرات ()
نوشته شده توسط : هیئت والیبال شهرستان بانه

گروه A : بازرگانی صالحی ، سبزیجات کدبانو ، گیم نت مادرید

گروه B : آرمرده ، پیشکسوتان ، هیئت هندبال بانه

گروه C : آرببا ، آسایش ، ژیار

گروه D : بابوس ، تیرچه و بلوک خانوو ، شهید حاج مطلب ، هه لو



:: بازدید از این مطلب : 245
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : 15 / 4 / 1394 | نظرات ()
نوشته شده توسط : هیئت والیبال شهرستان بانه
 

تیم

بازی

برد

باخت

گیم برده

گیم باخته

امتیاز گرفته

امتیاز داده

معدل گیم

معدل امتیاز

امتیاز

 هه لو

 3

 3

 -

 6

 2

 198

 152

 3

 1/30

 7

 بابوس

 3

 2

 1

 5

 2

 160

 146

 2/5

 1/10

 7

 شهید حاج مطلب

 3

 1

 2

 2

 4

 139

 137

 0/5

 1/01

 3

 تیرچه و بلوک خانوو

 3

 -

 3

 1

 6

 110

 172

 0/17

 0/64

 1

هه لو                        2 - 0             شهید حاج مطلب         ( 26 - 24 ، 25 - 20 )
بابوس                       2 - 0             تیرچه و بلوک خانوو      ( 25 - 13 ، 25 - 13 )
هه لو                        2 - 1             بابوس                          ( 25 - 13 ، 25 - 27 ، 25 - 20 )
شهید حاج مطلب      2 - 0             تیرچه و بلوک خانوو      ( 25 - 18 ، 25 - 18 )
هه لو                        2 - 1             تیرچه و بلوک خانوو      (25 - 10 ، 22 - 25 ، 25 - 13 )
شهید حاج مطلب      0 - 2             بابوس                          ( 22 - 25 ، 23 - 25 )
 
از این گروه تیم های هه لو و بابوس به مرحله بعد راه یافتند.


:: موضوعات مرتبط: , ,
:: بازدید از این مطلب : 258
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : 15 / 4 / 1394 | نظرات ()